Proljeće i proljetne alergije

Na alergiju kao drugačiji odgovor našeg imunološkog sustava  na neku supstancu sve veći broj osoba pomišlja s odlaskom zime i prvim proljetnim zrakama sunca. Priroda se budi i vabi nas da više boravimo na otvorenom, dani su sve duži i sunce sve jače grije, prelijepe nježne boje proljetnih cvjetova, prvo zelenilo i u nama bude život. Međutim, svake godine je sve veći broj onih koji umjesto proljetne životne radosti imaju, upravo zbog buđenja vegetacije, razne simptome koji umanjuju kvalitetu i radost  nadolazećeg najljepšeg godišnjeg doba, ali i radnu sposobnost. To je suzenje očiju, kihanje, šmrcanje, sekrecija iz nosa, smetnje s disanjem, od običnog banalnog kašlja sve do bronhitisa pa i astme. Iskustvo nas zadnjih godina uči da u to doba više nije neuobičajena pojava i drugih simptoma alergije kao što su  neugodne kožne manifestacije (osobito svrbež), epizode pada raspoloženja ili čak probavne smetnje – iritabilni kolon.

Usprkos uvriježenom mišljenju da su alergijske reakcije  organizma vezane uz direktni utjecaj vanjskog podražaja od strane alergena, npr. lijeske, johe  (koje počinju cvasti već krajem siječnja ili početkom veljače – ovisno o temperaturama ) preko breze, topole, proljetne pa ljetne livadne cvatnje, cvatnje  žitarica, osobito pšenice, pa sve do, već svima dobro poznate, ambrozije, alergije izazvane tim – inhalatornim alergenima  gotovo redovito  su sekundarne, tj. uzrokovane već postojećom neravnotežom u tijelu. Neravnoteža organizma rezultat je ne samo neadekvatne prehrane i nedovoljne tjelesne aktivnosti, već i sve većeg prisustva intolerancije, odnosno alergije na određene namirnice, a čega najčešće nismo niti svjesni. Također, krajem zime, dolazi do prirodnog pada imuniteta, organizam je iscrpljen, potrošene su rezerve vitamina i  minerala, a vrlo često imunološkoj slabosti pogoduju  i oboljenja kao što su gripa i druge respiratorne infekcije osobito upale pluća – ove sezone naročito u povećanom broju.

Nazovite za besplatnu konzultaciju – 098/518-832x

Upravo je ovo idealno vrijeme da krenemo nešto učiniti za sebe – uspostaviti ravnotežu organizma, osnažiti naš imunološki sustav svim mogućim mjerama kao što su uredna prehrana, pijenje dovoljnih količina vode, tjelesnom aktivnošću, oslobađanjem od stresa, detoksikacije – ali i sve to koji put nije dovoljno pa je potrebno  poduprijeti organizam i nekim metodama kao što je na primjer biorezonanca.

woman-spring-flowers-628x363-COMP-3255794

Biorezonanca je metoda koja nam u svemu tome pomaže – nepogrešivo detektira alergene i nedostatke u organizmu,  ujedno i uspostavlja ravnotežu brojnim kombinacijama programa i tako pruža toliko potrebnu potporu i poticaj organizmu da i sam probudi sve svoje obrambene snage za nadolazeću sezonu alergija. I sve to na potpuno prirodan, neagresivan i bezbolan  način. U alergijama, dugoročnim i trajnim uzimanjem lijekova, ne dolazimo do rezultata jer liječimo samo simptome, a i opterećujemo organizam raznim kemijskim supstancama  koje redovito ostavljaju trag na nekom drugom organskom sustavu. Liječenje biorezonancom je, dakle, prirodna metoda, dugotrajnija je i zahtjeva suradnju pacijenta, no rezultati su  dugoročniji i dovode organizam u stabilno i uravnoteženo stanje.

Obratite nam se s povjerenjem!

Zatražite slobodan termin ili postavite pitanje.