Liječenje inkontinencije biorezonancom!

Ovaj puta ćemo se osvrnuti samo na inkontinenciju mokraće, konkretno na – liječenje inkontinencije biorezonantnom terapijom, tj. biorezonancom.

Inkontinencija je tema o kojoj se vrlo malo priča. Lakše je govoriti o „ozbiljnim dijagnozama“, o zatvoru stolice, slabom srcu, vrijednostima jutarnjeg ili večernjeg šećera u krvi… Gotovo da je to tabu tema koju prati osjećaj srama i potrebe za izolacijom kod većeg broja ljudi, čak se vrlo često prešuti liječniku.

Kod tih se osoba zna javiti osjećaj bespomoćnosti, postiđenosti, upitna im postaje higijena, javlja se nesigurnost, odbijanje odlazaka na putovanja, izlazaka iz vlastitog doma, dakle pojava inkontinencije mokraće uzrok je promjena u svakodnevnim aktivnostima te tako može utjecati na socijalno ponašanje što svakako uključuje radne obaveze, rekreativne, ali i intimne aktivnosti. Već ovih nekoliko riječi o toj temi je dovoljno da se shvati koliko je to važno progovoriti o tome svome liječniku!

Nazovite za besplatnu konzultaciju – 098/518-832x

Što je inkontinencija mokraće?

Inkontinencija mokraće je nekontrolirano ispuštanje mokraće. Inkontinencija mokraće se može dogoditi i događa se, u svako životno doba, ali se uzroci među dobnim skupinama mogu razlikovati. Sveukupna učestalost inkontinencije mokraće sve se više povećava sa životnom dobi, osobito se povezuje s menopauzom,  a dva puta se više događa kod žena. Inkontinencija nije bolest, to je simptom!

Većina odraslih pamti to neugodno iskustvo da im nekontrolirano „pobjegne“ mokraća, iako ne pate od inkontinencije, događa se nekontrolirano bježanje mokraće prilikom intenzivnog smijanja, kašljanja, kihanja, dizanja tereta, ili kad se jednostavno dovoljno brzo ne stigne do toaleta.

Nepotrebno je govoriti o podjelama inkontinencije, ni eventualnim uzrocima to će svaka osoba ionako rješavati „u četiri oka“ s liječnikom, važno je da prihvatimo činjenicu da se radi o slabljenju mišića „sfinktera“ (prstenastog zatvarača) na izlazu mokraćnog mjehura pa je za svekoliko dobro znati da je vrlo važno pridržavati se nekih sveopćih uputa kako bi aktivno sudjelovali u smanjenju smetnji što nam prouzrokuje taj neugodni simptom:

  • održavati primjerenu težinu (trbuh, naime, povećava mehanički pritisak na mokraćni mjehur i mišiće u okruženju što ih čini slabijima i omogućava otjecanje mokraće čak i kod kihanja ),
  • ne pušiti (kašalj),
  • redovito raditi Kegelove vježbe (to su vježbe za mišiće donjeg dijela zdjelice koji su vrlo važni za statiku i funkciju spolnih organa i mokraćnog mjehura, a u izvjesnim situacijama, osobito s godinama ti mišići slabe),
  • izbjegavati nadražajne tvari za mokraćni mjehur,
  • potrebno je jesti dosta vlaknatih namirnica, i naravno općenito –
  • redovito vježbati.

Inkontinencija i biorezonanca!

Danas se puno govori i o stimulaciji (npr. električnoj) mišića dna zdjelice kao velikoj pomoći, a biorezonantna je metoda pokazala izvanredna poboljšanja i rezultate tog neugodnog simptoma, osobito ako imamo na umu da se biorezonancom postiže funkcionalno uravnoteženje organizma općenito u najširem smislu riječi.

Naravno da se terapija biorezonancom prilagođuje stanjima koje osoba s inkontinencijom nosi kao posljedicu nekih bolesti, kao npr. gubitak pokretljivosti (mobilnosti) uslijed starenja ili nezgode, gubitak pamćenja uslijed moždane atrofije, nekontrolirane spazme mokraćnog mjehura uslijed degenerativnog procesa muskulature mokraćnog mjehura, kronične infekcije ili tumora mokraćnog mjehura, poremećaja mokraćnog mjehura i kod žena sveukupni poremećaj mišića zatvarača zbog gubitka mišićnog tonusa muskulature zdjeličnog dna pa nerijetko dolazi i do evidentnog poboljšanja osnovne bolesti.

Obratite nam se s povjerenjem!

Zatražite slobodan termin ili postavite pitanje.