Biorezonantna terapija i šećerna bolest (dijabetes)

Šećerna bolest je najčešća bolest metabolizma i predstavlja bolesno stanje kronično povišene razine glukoze (šećera) u krvi koje nastaje zbog manjka ili neefikasnosti hormona inzulina.

Inzulin je hormon kojeg luči žlijezda gušterača i čija je glavna uloga održavanje normalne razine glukoze u krvi te kontrola transporta glukoze u stanice.
Glukoza je jednostavni šećer koji nastaje procesom razgradnje složenih šećera i neophodna je za stvaranje energije u stanicama.

Čitav niz složenih procesa kojima se u stanicama stvara energija zovemo metabolizam. Oksidacijom (sagorijevanjem) glukoze u procesima metabolizma stvara se ATP (adenozin trifosfat –glavno stanično gorivo ) te ugljik dioksid i voda.

Kod ljudi koji boluju od šećerne bolesti (dijabetesa) glukoza, umjesto da ulazi u stanice i tamo se iskorištava kao energetsko gorivo, zaostaje u krvi gdje joj koncentracija raste preko normale što dovodi do tzv. hiperglikemije (povišene razine šećera u krvi). Ako stanje hiperglikemije potraje duže vremena postaje opasnost za organizam i može dovesti do oštećenja krvnih žila, slabosti srca, oštećenja oka i vida, oštećenja bubrega (dijabetička nefropatija), oštećenja živčanog sustava (dijabetička neuropatija) itd. Praktično nema organa koji eventualno ne može doživjeti neki oblik oštećenja ako se šećerna bolest na vrijeme i ispravno ne liječi. Stoga je opravdani naziv „tihi ubojica“ modernog načina života.

best-diabetes-jokes-39728

Bolest se može držati pod kontrolom prvenstveno pravilnom ishranom, dostatnim kretanjem, naravno uz dovoljan unos vode, te  prema liječničkom savjetu uzimanjem lijekova u obliku tableta ili inzulinskom terapijom.

Uz gore navedene mjere držanja bolesti pod kontrolom, preporučuje se i biorezonantna terapija.

Biorezonantna metoda, kao neinvazivna, neagresivna, za pacijenta jednostavna i bezbolna, je metoda  koja pripada holističkoj medicini i tretira cijelog pacijenta, a ne samo jedan simptom. Dakle, biorezonanca je područje energetske medicine koja pronalazi i radi s elektromagnetskim frekvencijskim informacijama prikupljenim iz organizma, koristi te obrasce prikupljene iz tijela s ciljem da ga potakne da samo sebe vlastitim snagama iscjeljuje.

Ritam dolazaka na terapiju kreće se između jednog do tri tjedna kroz nekoliko mjeseci, a kako je pristup isključivo individualan, vremenski razmak dolazaka određuje se u skladu s pokazateljima svakog pacijenta ponaosob.

Nazovite za besplatnu konzultaciju – 098/518-832x

Prema našem iskustvu biorezonantna terapija može imati značajan utjecaj na odgađanje komplikacija, ublažavanje istih ako one već postoje,  poboljšavaju se vrijednosti šećera u krvi (GUK), kao i rezultati mjerenja prosječne regulacije šećera u krvi kroz neko vremensko razdoblje – na primjer tromjesečno (HbA1c).

Naročito je važno napomenuti da biorezonantna terapija, osim ciljano navedenih poboljšanja, u cijelosti uravnotežuje organizam te tako pomaže našem tijelu da pokrene regeneracijske procese na staničnom nivou, što rezultira povećanjem kvalitete života na svim nivoima.

Obratite nam se s povjerenjem!

Zatražite slobodan termin ili postavite pitanje.